Frank en Janneke naar de USA.

Dag 8: Stovepipe Wells (Death Valley) – Mammoth Lake

Het was een apart nachtje. Het was buiten nog 30 grd dus we sliepen met de airco op volle toeren aan (dat ding was volgens mij ook al 20 jaar oud) en het bed wat we hadden was VEEL te klein. Maar ja, we zijn de nacht toch doorgekomen. Na het ontbijtje (in de volle zon met 40 grd) en het volgooien van de koelbox ging de trip weer verder. We moesten nog een uurtje rijden om Death Valley uit te komen. En binnen dat uur was de temperatuur met zo'n 15 grd gedaald. Heel apart.

Nadat je een volle dag door een woestijn gebied hebt gereden is het wel leuk om door kleine stadjes en dorpjes te rijden. Het viel ons op dat er in deze regio ontzettend veel Shell popstations zijn. Wat nog leuker was is dat in het dorpje Bishop er een Nederlandse Bakker zit. Toevallig hadden we net ervoor de TomTom 'ingesteld' op een Starbuck's toen 'Erick Schats Bakkerij' opeens te voorschijn kwam. Dat was lachen. Superdruk, naast toeristen ook echte regionaal volk. Er lagen zoveel dingen. Van krentenbroden tot meergranenbrood. En van cocosmacronen tot aan (LET OP) Oliebollen!! Dus ipv Starbuck's werd het maar Erick's. Was erg lekker die cocosmacroon bij de koffie.

Nadat we de tank weer volgegooid hadden ging de rit verder naar ons volgende hotel; Mammoth Lake. Na een uurtje kwamen we hier aan. Allereerst nog even naar het 'visitor-center' geweest om een plattegrondje te scoren. En toen zag Janneke een folder over paardrijden.... Gelukkig kwam dit niet uit.

Nadat we onze koffers in het hotel gezet hebben gingen we het stadje in. Dit is echt een typisch ski-dorpje. In de winter schijnt het hier gekkenhuis te zijn. We zijn ook even de heuvels ingereden. En opeens kwam er een manege te voorschijn. En Janneke kon het niet laten. Die heeft dus een trial van één uur gereden. Die heeft dus haar portie weer gehad. Daarna hebben we op een van de vele meren een uurtje rondgevaren met een bootje. Dat was leuk. Echt zo'n typisch Amerikaans meer met mensen die aan het vissen zijn. Echt geweldig. Daarna nog wat winkeltjes bezocht en gaan eten bij een Mexicaan. Bah wat vervelend.

En toen was de dag weer om.

Grt.

Reacties

Reacties

totje schrijft

zelf met het bootje gevaren??

Wie was de skipper, master of the boat, captain?

de onderbuur vrouw

Zo te lezen weer een fijne dag geweest!Fijn!

groetjes!

zwangere muts

ha die ha.
Hebben jullie geen last van de bosbranden?.Tot nu toe ziet jullie reis er spannend uit.Hier alles rustig aan het front.Reis ze en geniet
groetjes vanuit helliemond

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!