Frank en Janneke naar de USA.

Dag 4: Tusayan (Grand Canyon) – Las Vegas

Hoi hoi, Janneke was al vroeg wakker. Waarschijnlijk van de zenuwen... Want vandaag gingen we in een helicopter over de Grand Canyon!! Na het ontbijtje, in een plaatselijk kroegje, gingen we richting Papillon Helicopters. We moesten er een half uur van tevoren zijn. Ons gewicht werd opgenomen en we kregen een veiligheidsfilmpje te zien. Na even wachten kregen we een kaartje met een nummer. Frank kreeg nummer 2 en Janneke 1........

Vervolgens werden we, met een Engels gezinnetje, gehaald om naar de heli te gaan. Nu wisten we meteen waar die 1 voor stond. Dat was dus de plaats NAAST de piloot. Dus Janneke zat dus voorin, de beste plek die je maar kunt hebben. 'Buckle up and headsets on'.

Zachtjes klom de heli omhoog en zette vaart richting de Rim onder begeleiding van spectaculaire muziek. Na een kleine 5 minuten begon de Grand Canyon echt dichtbij te komen. Eerst vlieg je nog boven bomen en enkele seconden later kijk je 2 kilometer naar beneden een kloof in. Wat ongelooflijk was dit, je moet dit meemaken om dit te beseffen. Wow. Kippevel moment!

Het was vroeg dus de zon deed goed zijn werk waardoor de kleuren van de rotsen erg mooi waren. De Colorado rivier was goed te zien en af en toe zag je een boot op de rivier. De Grand Canyon is zo groot dat het er continu anders uitziet. Echt geweldig. Na een 40tal minuten rondgecirkeld te hebben gingen we terug richting vliegveld. Daarbij vlogen we ook mooi recht over Tusayan waardoor we duidelijk ons hotel zagen, erg leuk. Na een zachte landing zetten de piloot ons weer veilig op de grond.

Ik denk dat dit echt een van de hoogtepunten wordt van onze vakantie, niet normaal. Een uur later zaten we beiden nog vol van adrenaline. Maar ja, de reis gaat verder. En dan nog wel naar 'Sin City' Las Vegas! Maar wel via de Hoover Dam.

Nu moesten we dus weer terug richting west. Maar ipv Route 66 namen we nu maar de Highway. Dat scheelde nogal wat tijd, ondanks de zeer zware plaatselijke hagelbui waar we in kwamen. Hierdoor reden we op een gegeven moment nog maar een 50 mijl per uur.

Na een trip van zo'n 3 uur kwamen we aan bij de Hoover Dam. Wat een grandioos bouwwerk is dit. Elke auto wordt goed gecontroleerd voordat ze de Dam over mogen. Dit natuurlijk vanwege 'a terrorist attack'. Je rijdt nml natuurlijk letterlijk over de Dam. Ze zijn nu trouwens een gigantische brug aan het bouwen om het verkeer over de dam te verminderen.

Na een ritje van zo'n 20 minuten doemt Vegas al op. Bepaalde gebouwen zoals The Stratosphere en the Luxor Pyramid vallen al goed op. Tommie leidt ons richting The Strip. We weten zo langzamerhand niet meer waar we moeten kijken. Het MGM hotel, M&M shop (ja, Marielle, ook hier is er een), The Bellagio met de bekende fonteinen, een mini Eiffeltoren, noem het maar op. Ook Planet Hollywood, ons hotel voor 3 nachten, zagen we al snel liggen. Snel de parkeergarage in. We doen toch maar 'Valet Parking'. Dwz je zet je auto voor de deur, je geeft je sleutels af en ze zetten hem weg. De Bellboy pakt onze koffers. Ff inchecken en dan naar onze kamer. We kijken dus echt op de Strip, en recht naar de Bellagio Fonteinen waar 's-Avonds om het kwartier een geweldige show te zien valt.

Na het Diner-buffet (lees: vreethal) kleden we ons om en gaan we ons geluk beproeven in het Casino, we zijn tenslotte in Las Vegas. Even op een Slot Machine gespeeld en daarna heeft Frank nog wat BlackJack gespeeld. Janneke wilde in Bad dus die ging alvast naar de kamer. Frank ging nog ff wat door met spelen. Je krijgt tenslotte gratis drank als je aan het spelen bent....

En je weet het, 'What happens in Vegas, Stays in Vegas'.........

Doei.

Reacties

Reacties

totje schrijft

sehr schön, hartstikke toll!!!

totje schrijft

Royale with cheese!!

Johan & Margy, Fleur

Hey Frank & Janneke,

Een goede reis toegewenst.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!